Four Finger Safe Swipe

gb


apple-app-store-icon

 

 

Het Probleem

Het bedienen van je smartphone in het verkeer kan fatale gevolgen hebben.
Toch is het heel moeilijk om de discipline op te brengen, om niet tijdens het rijden of fietsen even te appen of om andere redenen je telefoon te gebruiken.

De Oplossing

Eén oplossing ligt voor de hand: zorg ervoor, dat apps niet te bedienen zijn boven bepaalde snelheden.
Maar wat nou, als je in de trein zit. Of naast een bestuurder, of achterop een fiets. Dan wil je wél gewoon kunnen bellen, chatten, enz.

Daarom bedacht Brave New App de Four Finger Safe Swipe.

fingerframe

Deze swipe is onmogelijk uit te voeren als je twee handen aan het stuur hebt. Of zelfs maar éen. Een bijrijder kan dit echter wel.

De toepassing

Brave New App stelt spoedig de broncode van deze oplossing als Open Source beschikbaar.

Elke zichzelf en de klanten respecterende app-maker voegt deze code toe aan haar apps. Als gevolg van deze code, zal het scherm van de app geblokkeerd worden boven een bepaalde snelheid. Brave New App heeft een paar blokjes om gefietst, en bedacht dat 15 km per uur een mooie grens is. Dan kun je nog wel joggen, maar bij het fietsen wordt de blokkade al actief. Op dat moment verschijnt er een lock screen, dat uitsluitend te omzeilen is door de Four Finger Safe Swipe.

Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing, die bovendien van alle app-makers een aanpassing aan hun app vergt.
De beter oplossing is, als Apple en Google dit mechanisme, (of Apple kennende iets nog slimmers) op systeemniveau toevoegen aan iOS en Android.

Het zou ons niets verwonderen, als er ook een regelgeving zal komen, die een vergelijkbaar mechanisme verplicht gaat stellen. Net zoals de volumebegrenzing die is ingesteld om het gehoor te beschermen.

 

Aan developers

Wil jij dit ook in je app inbouwen? Stuur dan een mailtje aan manfred@bravenewapp.com

 

schermafbeelding-2017-09-02-om-11-07-36