ik

Manfred Witteman ontwikkelt sinds de introductie van de iPhone mobiele apps.

“Met mijn achtergrond als striptekenaar, musicus, reclameontwerper en uitgever, heb ik de juiste creatieve en zakelijke ervaring om naast de app-hype te staan. Ik kan mij de luxe permitteren om alleen díe apps te maken, waar ik zelf in geloof. Vaak komen mensen naar mij toe met een ‘geniaal idee’. Vaak is het dat ook. Helaas hebben ze dan ook zeer overspannen ideeën over de opbrengst van zo’n app. Dan gaan ze ervan uit dat bijvoorbeeld 50% van alle mensen met een smartphone die app net zo geniaal vinden als zij, en dat men bereid is daar 5 euro voor te betalen. Of dat adverteerders in de rij zullen staan om deze enorme groep gebruikers te mogen benaderen. Aan de hand van een paar simpele vragen en voorbeelden kan ik hen wat dichter bij de realiteit brengen. Niet om te ontmoedigen, maar om aan te geven, dat een app niet het doel maar slechts een middel is. Slapend rijk worden bestaat niet. Men staat er vaak niet bij stil, dat het opleveren van een app vaak slechts het begin is van een intensieve marketingcampagne.”
“Appjes zijn wat in de jaren 80 singeltjes waren: modieus, goedkoop en vluchtig. Slechts een paar ervan worden een wereldhit, en je moet klaar staan om snel een vervolg of update uit te brengen, anders word je onmiddellijk ingehaald”
“Programmeren is niet het lastigste in het proces van het scheppen van een goede app. Vaak laat ik dat doen door goede vrienden van mij, die dat sneller, beter en goedkoper kunnen. Veel belangrijker is het, om de kern van een app zo eenvoudig mogelijk te presenteren, en de eventuele technische complexiteit te verbergen.”

Mail: manfred@bravenewapp.com of bel: 06/52504376

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha

Geef een reactie